Onze missie

De kinderkledingbank Hoorn is eind Oktober 2011 gestart door de huidige voorzitter Bianca Hofmeijer
De Stichting kinderkledingbank Hoorn is eind oktober 2012 opgericht door Gerrit Hofmeijer.
De stichting bestond tot eind 2013 uit 1 bestuurslid, Gerrit Hofmeijer.

Begin 2014 is er een nieuw bestuursteam samen gesteld, te weten voorzitter (Bianca Hofmeijer), secretaris (Thea Stitzinger), pennigmeester (Gerrit Hofmeijer), algemeen bestuurslid (vacant) en algemeen bestuurslid (Menno Hofmeijer).

Na een reorganisatie, een ingrijpende verbouwing/verhuizing die onder leiding van de coördinator Bianca tot stand is gekomen zal er worden getracht een nog betere samenwerking tussen bestuur, vrijwilligers, sponsors en cliënten te creëren, vooral de sponsoring willen wij optimaliseren om onze vrijwilligersorganisatie nog beter te stroomlijnen.

Onze missie bestaat uit een 10 punten plan:

 1. De organisatie van de KKB Hoorn zodanig te laten functioneren dat onze cliënten, de sponsoren en onze eigen medewerkers tevreden zijn.
 2. In het vierde kwartaal van ieder jaar wordt een financiële begroting opgesteld voor het komende jaar.
 3. Onze cliënten te voorzien van kleding en thuis/schoolbehoeften. Ook voorzien wij in een (korte) kindervakantie en de jaarlijkse Sinterklaas en kerstviering
  + andere uitjes o.a de jaarlijkse stads speeltuin dag.
 4. De aandacht voor armoede te verbreden naar de wijken waar onze cliënten wonen en door een intensievere samenwerking met o.a voedselbanken kunnen we het kledingaanbod beter verdelen.
 5. Alle organisaties in de stad te vragen om meer structurele bijdrage.
 6. De cliënten te vragen om als vrijwilliger iets bij te dragen.
 7. Tools te ontwikkelen om cliënten te helpen uitzicht te krijgen op verbetering van hun positie (nog in ontwikkeling).
 8. De sponsorwerving verder te optimaliseren en meer structurele inkomsten te verwerven bij bedrijven, particuliere / zakelijke donateurs, kerken en andere instellingen.
 9. Managementtools te ontwikkelen die ons een beter inzicht geven in het aantal cliënten, maar ook welke wensen en klachten onze afnemers hebben.
 10. Het besef dat we als organisatie binnen ieders eigen verantwoordelijkheid allemaal het zelfde doel hebben, namelijk om onze cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Help ons mee

U kunt ons helpen door middel van uw kinderspullen te doneren, financieel bijdrage, onze sponsor of een vrijwilliger worden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden
 
Kom in contact